cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mirta, Ziedīte, Amula
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Urva, Urve, Urvi, Orvi, Urbe
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Milgedas, Skalvė, Anzelmas, Amalija

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (79)  


Un kāpēc ne ko?
Un kāpēc ne ko?
Mūžsenā tēma par to, kas ir ātrāks, kas labāks un pat varbūt prestižāks - Intel vai AMD? Sakarā ar to, ka cietnis.lv rīcībā nonāca abu procesoru datoru komplektācijas, mēģināsim arī mēs izteikt viedokli par tēmu AMD VS Intel. Modeļu konfigurācijas tika veidotas cik vien iespējams līdzīgas, lai pēc iespējas korektāk varētu salīdzināt to darbspēju pie dažādiem uzdevumiem. Abos modeļos tika ielikti 30 GB Fujitsu (7200 ATA 100) diski, ATI Radeon 7000 64 MB videokartes un NEC DVD-ROM 16x. AMD modelis tika aprīkots ar ASUS nVidia 415D Socket A pamatplati un 256 MB SDRAM (Kingston) atmiņas moduli un AMD Athlon XP 1600 1,4 Ghz procesoru, turklāt otrā komplektācijā tika ielikta Intel D850MV pamatplate, 2*128 MB RIMM atmiņas moduļi un Intel Pentium 4 1,6 Ghz procesors.

Tas ar to logo ir P4 dators :)
Tas ar to logo ir P4 dators :)
Lielākā kaste ir P4 :)
Lielākā kaste ir P4 :)

Par to, kas no visa šī pasākuma mums sanāca var uzzināt spiežot "Lasīt visu rakstu"...

 

Tāda izskatās iekša ar AMD proci apgādātu mātesdēli.
Tāda izskatās iekša ar AMD proci apgādātu mātesdēli.
Šis savukārt ir Intel brīnums.
Šis savukārt ir Intel brīnums.

Kad datori ir obzervēti no iekšas un āras, tie tiek mudīgi nesti uz kabinetu, kur tiek abi datori novietoti uz viena galda, pieslēgti monitoriem, un tiek padota elektrības padeve... Kā arī netika aizmirsts par pīpēm un kafiju :)

Tiek testēts 3dmark2001se, 2 kafijas un pelnutrauks.
Tiek testēts 3dmark2001se, 2 kafijas un pelnutrauks.
Atrodi atšķirību? hmm, vienas kafijas trūkst.
Atrodi atšķirību? hmm, vienas kafijas trūkst.

Saņēmām tos datorus ar uzinstalētu Windows XP Professional, Office XP un Tildes Birojs 2002. Abi datori ir vienlīdzīgi. Vismaz sākumā tā šķiet. Intel P4 dators nostartējās ātrāk. Uzgavilē P4 fani :). Sākām domāt ar ko tad varētu pamocīt jamējos, kādas testa programmas likt. Nedaudz pakonsultējoties ar apkārtējiem tika novilktas 3 benchmarku pergas: 3DMark2001SE, PCMark2002 un Perfomance Test 3.3. Lai tests būtu daudz maz objektīvāks, Quake 3 spēles vietā tika izmantota spēlīte "Tony Hawk's Pro Skater 3" un cietnisti kā mazi bērni aizrautīgi sāka izmēģināt savas spējas dažādos trikos :). - tika ievērots arī tas ka AMD dators strādā krietni lēnāk par Intel P4 datoru. Uzlikām pirmo test paketi - 3DMark2001SE - un sākām testus. Testu laikā tika ievērots ka rezultāti atšķirās vairāk kā 3 reizes Intel labā - mēs protams domājām, ka Intel varētu būt labāks, bet ne jau tik ļoti ... Sākām meklēt vainu un ielīdām AMD datora biosā, kur atklājām ka KC speci nau uzlikuši pareizu reizinātāju un frekvenci, lai AMD procis varētu strādāt savos pierastajos 1,4 Ghz, jābūt reizinātājam = 10,5 un frekvencei = 133, nevis 100. Pēc tam uzlikām AMD datora mātes plates iebūvētā nforce čipseta draiverus un atklājām, ka viss ir palicis daudz labāk - AMD ir burtiski sācis lidot. Piezīmēšu arī P4 datoram tika veikti tādi paši drošības pasākumi. Driveri, pēdējie videokartes driveri. Atkārtojot testus, lai tas arī skumji nebūtu visiem Intel faniem, uz AMD saliktais dators bija priekšā Intel par aptuveni 5-7%. Uzgavilē AMD fani :) Dīvainākais ir tas, ka AMD nevelti šos procesorus sauc par 1600 , jo reālā frekvence uz kuras AMD procesors strādā ir  1,4 Ghz un rezultātā tas ir ātrāks par P4, kurš reāli strādā uz 1,6 Ghz. Pēc tam vēl izmēģinājām tādu testa programmiņu kā Performance Test 3.3. Kopējie rezultāti ir jūsu priekšā...:

AMD
AMD
Pentium4
Pentium4

Viss ir skaidri redzams un pat nevar neko iebilst... Testu rezultāti pa vienam testam ko Performance Test veica:

AMD
AMD
Pentium4
Pentium4

Tātad veicot testus noskaidrojām ka AMD tomēr ieliek Pentium4 visos testos kopsummā, nekā sākumā likās. AMD lielākais mīnuss ir tā temperatūra, kas jūtami ir augstāka par Intel P4 proci. Pozitīvie momenti ir cena, ātrdarbība. Savukārt Intel P4 lielākais mīnuss ir tā cena, bet kā priekšrocību būtu jānosauc stabilitāti un darbs ar atmiņu, protams RIMM šeit nospēlēja būtisku lomu. Un vēl nav jauztraucās par proča pārkaršanu, kā arī P4 sistēma ir klusāka, jo AMD sistēmā ir uzlikts lielākas jaudas ventilātors ar lielākiem spārniem, kurš savukārt rada lielāku troksni. Nesen apjautājoties ar dzelžu skrūvētājiem, jamējie pastāstīja ka AMD cītīgi piestrādājis pie procesora siltuma izdalīšanas, un tagad pēdīgie proči kuri parādoties tirgū tik dikti neuzkarstot. Var jau būt. Ko izvēlēties... Grūti teikt...  Ja gribat izdot naudu vairāk par stabilitāti protams ņemiet P4, bet ja vēlaties perfomanci ņemiet AMD. Vēl ļoti patīkamu iespaidu atstāja Nvidia Nforce 415 čipsets. Ja ņemat AMD, ņemiet uz Nforce čipseta bāzes būvētu mātes plati. Stabila. Cenas: Pentium 4 komplektācija maksās pircējam 482.70 LS, bet AMD - 459.41 Ls. Neskaitot protams monitorus :) Patika protams abi datori, spēcīga alternatīva vecākām kastēm.

Paldies par iespēju izmēģināt šos datorus "dzīvajā" jāsaka "Komerccentrs Dati Grupa" Liepājā. Ja kāda no šīm komplektācijām ir Jūs ieinteresējušas, tad Komerccentra salons atrodas Liepājā, Graudu iela 43a.

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (79)
Prev: Ziņas / Biroja tehnika - netīrības perēklis
Next: Linki / Krāsas un tu
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.