cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (23)  

Netīšām manās rokās nonāca Lauku Avīzes 27.aprīļa numurs. Uzmanību piesaistīja raksts – Geitsu vilinās uz Latviju. Nekas jauns, cietnis jau rakstīja pasen, bet odziņa ir ministra J.Krūmiņa izteikumi par e-pārvaldi. Es tā arī nesapratu -Krūmiņš gribēja tā vienkāršāk, bet sanāca galīgi nesmuki, jebšu ministrs tā patiesi domā. Es ļoti ceru, ka viņam tā stulbi sanāca.

!!Komentāri ne pa tēmu tiks nosūtīti uz Getliņiem...

 


Raksts ir  diezgan apjomīgs, tādēļ izcelšu svarīgāko.

Krūmiņš: Ir pilnīgi skaidrs, ka mums Geitss ir  interesants, jo savā labdarības fondā vien malārijas, nieru slimību un vēža apkarošanai pērn ziedojis vairāk nekā miljardu dolāru, kas ir puse no Latvijas valsts budžeta. Mums ir viņam ir jāpiedāvā  izaicinājums.

Visu cieņu labdarībai, ir tikai apsveicami Geitsa ziedojumu apmēri, bet vai tas ir galvenais iemesls viņa vizītei Latvijā? Geitss ir un paliek MS vadītājs, diemžēl neviens tāpat neziedo, pat Latvijā. Katrs ziedotājs tomēr saņem nodokļu atvieglojumus, morālu pateicību, spodrina savu tēlu utt.

Krūmiņš: Protams, arī pašā Amerikā tiek ieviesta e-pārvalde, taču Geitss sacīja, ka viņam šis process šķiet garlaicīgs, jo ASV ir pārāk liela valsts un tur viss notiek ļoti lēni. Tāpēc viņš savā runā uzsvēra, ka viņu interesē e-pārvaldes ieviešana mazās, dinamiskās valstīs.

Kaut kā nelīmējas filma kopā:) ASV ir liela valsts, gandrīz  vienādas problēmas, risinājumi, jāpalaiž ‘’akmens’’ un peļņa mežonīga. Mazajās valstīs katrai ir jāizstrādā savi risinājumi, nevar pielietot šabloniskos risinājums, papildus investīcijas utt. Kur loģika? Laikam antimonopols dara savu ...

Krūmiņš:Pēc e-pārvaldes ieviešanas cilvēkam vairs nebūs jāskraida pa iestādēm un jāstāv rindās. Visu varēs nokārt ar datora palīdzību. Pagastmājas kā pakalpojumu sniegšanas punkts paliks arī pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas. Tur būs dators un apmācīta sekretāre. Viņa paņems no apmeklētāja ar roku rakstītu vēstuli ministram Krūmiņam, ieskanēs un uzreiz pārsūtīs man. Ja būšu aizmāršīgs un mēneša laikā neizsūtīšu atbildi, mans dators sāks ‘’brēkt’’, atgādinot, ka atbilde jāaizsūta. E-pārvalde nozīmē arī korupcijas samazināšanos, valsts iepirkuma palētināšanos, jo ziņas par visiem iepirkumiem tiks publicētas internetā, informācija būs caurspīdīga. Protams, e-pārvaldes ieviešana jebkurā gadījumā prasīs lielu naudu – 20-30 miljoni latu.

Ops!! Es saprotu, ka cilvēkiem vajag vienkāršāk izskaidrot lietas būtību, bet nevajag nolaisties tik zemu. Ministraprāt e-pārvalde nozīme sekretāres, kuras tikai skanēs dokumentus, pie tam ar roku rakstītus? Kam tad vajadzīgs elektroniskais paraksts? Nevajag mānīt tautu, ka ministrs lasa iesniegumus un pie tam no sava datora. Tas ministram nav jādara, ministra pienākums ir rūpēties par konceptuālām lietām. Cik zinu, tad tagad jau Latvijas Vēstnesī ir publicēti visi valsts pasūtījumi, nolikumi.

Ja B.Geitsu ieinteresēs sadarbība ar Latviju, tad ministrs cer, ka viņš  varētu sniegt finansiālu vai tehnoloģisku palīdzību e-pārvaldes ieviešanā. Latvija varētu kļūt pat par piemēru visai pārējai pasaulei, kā, sākot no nulles, ieviest labu e-valdību.

Krūmiņš: Ir pamatotas aizdomas, ka 12 tūkstoši no šā uzņēmuma darbiniekiem ir miljonāri, jo algas ‘’MS’’ ir tik labas, ka nostrādājot piecus gadus šajā uzņēmumā, var kļūt par miljonāru.

Mnnn... izskatās, ka vēlme iekļūt TO sarakstā ir ļoti, ļoti liela...

Man ir pie vienas vietas, kas izstrādā, realizē e-pārvaldi Latvijā, tikai dziļi pārsteidz politiķu vēlme par katru cenu uzspiest kādu noteiktu produktu, kompāniju. Nenoliedzami MS ir tirgus līderis, bet tādēļ nav automātiski jāpērk šīs kompānijas produkts. Es ticu, ka B.Geitss ir e-pārvaldes guru, tikai kāpēc mums ir jāklanās viņa priekšā?  Patreiz izskatās, ka daži sasapņojušies par konfektēm, ko pasniedz konfekšu ražošanas giganta vadītājs. Latvija taču ir produkta pircējs, nevis pārdevējs. Es negribu apmaksāt vēl kādu mierizlīgumu.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (23)
Prev: Ziņas / Fasttracker III !
Next: Ziņas / eMac - nevis electronic, bet education
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.